Boris Kollár: Štandardní politici patria do minulosti

NETKY.SK • 17 November 2016, 09:38 • 2 min
Boris Kollár: Štandardní politici patria do minulosti

BRATISLAVA - Štandardní politici patria do minulosti. V Deň boja za slobodu a demokraciu im to odkazuje Boris Kollár, líder hnutia Sme rodina, ktoré si dnes pripomína udalosti 17. novembra 1989.

slovakia

left justify in out

"November '89 si budeme pripomínať v rámci našej strany, členov a sympatizantov. Ale nedá mi nespomenúť všeobecne známu vetu, ktorá často znela novembrovými námestiami 1989 - Utvorte koridor. A dnes by sme ho opäť mohli vytvoriť a poslať ním našich štandardných politikov do minulosti," uviedol Kollár.

 

Nežná revolúcia je obdobie od 17. novembra 1989, keď prebehli udalosti, ktoré vyústili do pádu socialistického zriadenia na území vtedajšej Československej socialistickej republiky. V Prahe sa 17. novembra '89 konala pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva veľká demonštrácia študentov vysokých škôl, ktorej brutálne násilné potlačenie odštartovalo prelomové politické zmeny v krajine. To malo za následok pád socializmu.

 

Slovenská republika si tieto udalosti pripomína štátnym sviatkom - 17. novembra - Dňom boja za slobodu a demokraciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona