Boris Kollár: Slovenskí úradníci zlyhávajú v prípade návratu Maxine rodičom

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 15:10 • 2 min
Boris Kollár: Slovenskí úradníci zlyhávajú v prípade návratu Maxine rodičom

BRATISLAVA - Slovenskí úradníci zlyhávajú v prípade maloletej Maxine, ktorú v Nórsku odobrala nórsko-slovenskému páru v apríli minulého roka sociálka Barnevernet. Tvrdí to hnutie Sme rodina.

slovakia

left justify in out

"Štandardní politici sa zaoberajú najmä tým, aby s kamarátmi rozkradli krajinu," povedal na dnešnej tlačovej konferencii šéf hnutia Boris Kollár, ktorý sa pýta, kedy sa títo politici začnú zaujímať o občanov a ich rodiny.

 

 

 

Hnutie pripomenulo, že Maxine bola odobratá jej rodičom a mala im byť vrátená. Súčasný stav je podľa nich taký, že dieťa zostáva u náhradných rodičov. "Nórsky Barnevernet sa odvolal a odvolací súd ponechal stav taký, aký je, teda dieťa zostáva u pestúnov až do doby, kým sa nerozhodne o veci samej," dopĺňa Sme rodina.

 

O prípade malej Maxine sa dočítate TU!

 

Podľa hnutia slovenskí úradníci nevyužili svoje možnosti a nepomohli biologickým rodičom vrátiť ich dieťa. "Mali možnosť vstúpiť do konania a nevyužili to," tvrdí hnutie. Úradníci mali podľa Sme rodina podmieňovať pomoc rodičom tým, že sa oni podpisom priznajú k tomu, že zlyhali ako rodičia. Sme rodina si nevie predstaviť, ako by dieťa získali späť po takomto priznaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies