Boris Kollár si prezidentkine slová a výzvu na spoluprácu zobral k srdcu. Odporúča to aj kolegom!

NETKY.SK • 28 September 2021, 15:06 • 2 min
Boris Kollár si prezidentkine slová a výzvu na spoluprácu zobral k srdcu. Odporúča to aj kolegom!

BRATISLAVA - Predseda parlamentu ocenil slová Zuzany Čaputovej, že treba bojovovať proti korupcii zákonným spôsobom.

slovakia

left justify in out

Adresátom výzvy prezidentky Zuzany Čaputovej na spoluprácu bola celá koalícia. Povedal to predseda Národnej rady (NR) SR a Sme rodina Boris Kollár s tým, že adresátom bol aj on. Prejav považuje za vyvážený. 

 

Prezidentka podľa neho jasne povedala, že treba robiť zmeny, tiež by však nemali byť unáhlené. Ocenil tiež, že hlava štátu podporuje boj proti korupcii, ten sa však musí diať zákonným spôsobom

 

img

 

"Myslím si, že adresátom tejto výzvy som ja, ale aj celá koalícia," povedal Kollár novinárom s tým, že si z prejavu berie to, čo si mal vziať

 

Kollár súhlasí, že verejnosť je sklamaná. "Spoločnosť okrem očisty očakávala, že sa bude mať lepšie, že sa bude na ňu myslieť aj v sociálnej sfére," skonštatoval predseda NR SR.

 

"Keď sa porušuje zákon, nadužíva sa zákon, a keď si niekto povie, že účel svätí prostriedky, v právnom štáte to tak nemôže fungovať. A potom nastáva skepsa, to je pochopiteľné," skonštatoval.

 

img

 

Uznal tiež, že politická kultúra na Slovensku nie je na úrovni vyspelých demokracií. Poukázal na tvrdšie údery, silnejšie slová a niekedy aj ´podpásové´ kroky. "Každý by si mal vstúpiť do svedomia, aj ja," dodal.

 

Prezidentka v utorok dopoludnia vystúpila v pléne Národnej rady (NR) SR so správou o stave republiky. Udialo sa tak druhýkrát od jej nástupu do funkcie.

 

Súvisiaci článok: Zuzana Čaputová: Celková politická debata klesla na úroveň, kde nikdy nebola!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona