Boris Kollár sa vyjadril o rómskej problematike na školách: Hovorí o cigánskych a dementných deťoch

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 10:44 • 2 min
Boris Kollár sa vyjadril o rómskej problematike na školách: Hovorí o cigánskych a dementných deťoch

BRATISLAVA - Predseda strany Sme Rodina Boris Kollár sa v poslednej dobe začal zaoberať rómskou problematikou. Problémom je vysoký počet rómskych detí v špeciálnych školách.

slovakia

left justify in out

Európska Komisia za tento stav už dlhodobo kritizuje Slovensko a prišla s návrhom na zlúčenie špeciálnych škôl s klasickými. 

 

To nahnevalo predsedu strany Sme rodina Borisa Kollára a napísal ďalší kritický status na sociálnej sieti. Ohľadne tejto problematiky si veru servítku pred ústa nedával a napísal to priamo, čo všetko si o tom myslí. “Ak toto nejaký idiot schváli, tak mu želám, aby jeho deti s tými zaostalými a veľakrát dementnými cigánskymi deťmi chodili do triedy,“ uviedol Kollár.

 

img

 

Boris Kollár nedávno navštívil rómsku osadu. Návštevami obcí po Slovensku zbierajú dáta, ktoré neskôr vyhodnotia a plánujú predložiť aj návrhy zákonov. „Určite chceme chrániť našich a zmenu potrebuje stavebný zákon,“ hovorí Kollár.

 

Politológ Eduard Chmelár si myslí, že Kollárove výroky svedčia o jeho osobnosti. „Odhliadnuc od toho, že pán Kollár má v tomto statuse toľko gramatických chýb, že by sa dalo polemizovať o tom, kto je tu dement, tak tieto výroky sú za čiarou a pod úroveň. Správa sa ako ozvena toho najspodnejšieho a najodpornejšieho, čo môžeme počuť na ulici. Potrebujeme politikov, ktorí dávajú riešenia a nie tých, ktorí hecujú tie najspodnejšie emócie," povedal odborník pre Nový Čas. Podľa rektorky akadémie policajného zboru Lucie Kurilovskej však Kollárove výroky zrejme nie sú trestným činom. „Ten výrok síce zaváňa hanobením rasy a národa, ale na naplnenie skutkovej podstaty je potrebné preukázať aj úmysel,“ vysvetľuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona