Boris Kollár postaví satelitné mestečko s 20 000 bytmi. Kedy odovzdá prvé kľúče?

NETKY.SK • 18 Jún 2022, 08:26 • 2 min
Boris Kollár postaví satelitné mestečko s 20 000 bytmi. Kedy odovzdá prvé kľúče?

BRATISLAVA - Satelit pri Bratislave vybudujú v rámci projektu výstavby štátnych nájomných bytov, za ktorým stojí predseda parlamentu a líder Sme rodina Kollár. Ako dodal, ďalší investor je blízko k vydaniu stavebného povolenia na výstavbu bytov pri Nitre.

slovakia

left justify in out

„Spolu máme jednu miliardu eur u investorov pripravených to spustiť," povedal. Celý proces od príchodu potenciálneho investora po odovzdanie prvých bytov podľa neho trvá niekoľko rokov, keď sa však systém rozbehne, funguje bez ohľadu na to, kto je práve vo vláde. „Prvé byty sa budú odovzdávať možno o dva roky,“ odhaduje Kollár.

 

 

Výčitky opozície, že byty sú zatiaľ iba na bilbordoch, považuje za nekorektné, keďže zákon prijali len nedávno. Dodáva, že sľub spustiť projekt splnil, aj keď to trvalo dlhšie, ako by si želal. Na margo ostatných volebných sľubov hnutia skonštatoval, že im ostáva ešte exekučná amnestia. Chce tlačiť na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, aby pripravila potrebnú legislatívu.

 

Prečítajte si tiež: Nikomu nevadí krvavá ropa zo Saudskej Arábie, ale z Ruska áno, vyhlásil Gyimesi

 

Na otázku, prečo rokovanie o protiinflačnom balíčku vrátenom prezidentkou odsunuli na budúci týždeň, Kollár priblížil, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) potrebuje viac času na rokovanie o podpore. Ak by však parlament balíček úplne odmietol, rodiny by podľa neho prišli aj o rýchlu pomoc plánovanú už v tomto čase. „Ak to zarežeme a neodsúhlasíme, tak od 1. januára až doteraz vlastne nedostali nič,“ odkázal poslancom Kollár.

 

img

 

Sme rodina podľa neho podporí postup, pre aký sa rozhodne Matovič. Môže sa podľa neho pokúsiť celkovo prelomiť veto hlavy štátu alebo schváliť len prvú časť s aktuálnou pomocou. „Potom by som aj tak urobil krúžkovné, ale v riadnom legislatívnom procese,“ dodal na margo opatrení, ktorých účinnosť je plánovaná v budúcom roku.

 

Kollár trvá na tom, že zodpovednosť za aktuálne problémy s medveďmi má minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). „Sú také premnožené, že ich ľudia nachádzajú u seba na záhrade alebo na dvore. Pýtam sa, či čakáme na prvú smrť nejakého dieťaťa,“ vyhlásil s tým, že počty medveďov treba regulovať ich odstrelom. „Aj vo vyspelých štátoch sa normálne reguluje, odstrel, samozrejme. Myslím si, že pokiaľ to nezačneme regulovať, začnú regulovať medvede nás,“ uzavrel.

 

Možno vás zaujme: Drahé energie vyženú nahor všetky ceny, varuje Fico. Navrhuje rázne riešenie!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies