Boris Kollár nepodporí Ficov návrh na vypísanie referenda o predčasných voľbách

NETKY.SK • 7 November 2021, 14:14 • 2 min
Boris Kollár nepodporí Ficov návrh na vypísanie referenda o predčasných voľbách

Boris Kollár sa dnes zúčastnil relácie RTVS O 5 minút 12. Tvrdí, že sa nechystá podporiť referendum. Hovoril i o peniazoch z plánu obnovy v súvislosti s Kolíkovej súdnou reformou, ktorú kritizuje. Zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 by podľa neho mali mať rovnaké práva ako nezaočkovaní. Podpredseda NR SR Juraj Blanár zasa tvrdí, že strana Smer-SD podporí všetky opatrenia, ktoré pomôžu zlepšiť epidemiologickú situáciu, avšak ruka v ruke s tým, že ľuďom bude poskytnuté odškodnenie.

slovakia

left justify in out

Boris Kollár povedal, že návrh Smeru na vypísanie referenda o predčasných voľbách nepodporí. "Ale som presvedčený, že toto by sme mali mať v ústave. Ľudia by mali mať možnosť si vybrať a volebné obdobie skrátiť."  

 

img

 

Otvoril i tému peňazi z plánu obnovy. Vyjadril sa, že nie sú ohrozené. Urobil tak v súvislosti s Kolíkovej súdnou reformou, ktorú kritizuje. "Buď sa na niečom dohodneme, alebo sa peniaze presunú na niečo iné. Veď to sama ministerka povedala u nás na klube.“ 

 

Možno vás zaujme: Robert Fico pozval Tibora Gašpara do politiky. Verí i v návrat Roberta Kaliňáka!

 

Spoločnosť by nemala byť polarizovaná

Zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 by mali mať rovnaké práva ako nezaočkovaníO prípadnom sprísňovaní opatrení by mali podľa jeho slov diskutovať a rozhodnúť odborníci spolu s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom  a ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.  "Musia nájsť spoločné stanovisko a za to my zahlasujeme," povedal. Kľúčová je podľa neho osobná zodpovednosť každého, nevidí zmysel v tom deliť ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných. "Poďme dať zaočkovaným slobodu, ale citlivo, aby sme nepoškodzovali práva," uviedol. Dodal, že bez ohľadu na opatrenia si pandémia "žije sama vlastným životom" a tretia vlna musí iba prejsť.

 

img

 

Podpredseda NR SR Juraj Blanár zasa tvrdí, že strana Smer-SD podporí všetky opatrenia, ktoré pomôžu zlepšiť epidemiologickú situáciu, avšak ruka v ruke s tým, že ľuďom bude poskytnuté odškodnenie. Koalíciu kritizuje za nejednotnosť, ktorá v spoločnosti vytvára zbytočný chaos. Pred ľudí by sa malo podľa neho prichádzať až s finálnym stanoviskom, na ktorom sa dohodne za zatvorenými dverami. "Váš koaličný partner spochybňuje to, čo hovoria odborníci. Čo si z toho majú zobrať ľudia?" uviedol v reakcii na Sulíkove vyjadrenia k odporúčaniam konzília odborníkov.

 

Prečítajte si: Je toto možné?! Konzílium odborníkov navrhuje obmedziť pohyb neočkovaných

 

Tvrdí tiež, že minister hospodárstva klame, ak hovorí, že pandémia sa pre zaočkovaných skončila. Nejednotnosť koalície kritizuje aj v súvislosti s reformami. "Jeden ich chodí obhajovať, Heger ich chodí kritizovať," skonštatoval. Strana Smer-SD podľa jeho slov vidí riešenie napätia v spoločnosti v referende. "Toto je legitímny spôsob, nie stavať policajtov voči ľuďom len pre rúška," uviedol Blanár.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies