Boris Kollár nechá preveriť uniknutý zoznam stratifikácie nemocníc

NETKY.SK • 6 Október 2021, 13:48 • 2 min
Boris Kollár nechá preveriť uniknutý zoznam stratifikácie nemocníc

SVIDNÍK - Boris Kollár si uvedomuje, že špekulácie o rušení či transformácii lôžkových zdravotníckych zariadení vnášajú medzi obyvateľov a zdravotníkov, najmä v okrajových regiónoch, neistotu. Rozhodol sa podniknúť rázne kroky.

slovakia

left justify in out

Kollár nechá preveriť, odkiaľ unikajú informácie o stratifikácii nemocníc. Oznámil to v stredu po stretnutí s vedením nemocnice v meste Svidník. "Chcem o tomto hovoriť s ministrom, chcem počuť, odkiaľ takéto zoznamy utekajú von a či sú pravé, alebo je to nejaký fejk." 

 

img

 

Poukázal na to, že špekulácie o osudoch nemocníc v okrajových regiónoch "znervózňujú" personál, čo je, vzhľadom na nedostatok kvalifikovaných lekárov v krajine, "nešťastné". "My ich musíme upokojiť, musíme im dať garancie."

 

Obavy

V opačnom prípade sa obáva masívneho odlivu kvalifikovaného personálu na iné, i zahraničné pôsobiská. Hnutie Sme rodina preto reformu nemocníc bez znalosti podrobností o transformácii či rušení konkrétnych nemocníc podľa jeho slov nepodporí. "Musím nerád konštatovať, že táto reforma sa pripravuje z Bratislavy od stola." 

 

 

Možno vás zaujme: Stratifikácia nemocníc by mala byť realitou už o dva a pol roka! Čo majú pacienti očakávať?

 

Nedovolí vyľudnenie regiónu

V prípade svidníckej nemocnice Kollár poukázal na množstvo kamiónovej dopravy, pre ktorú je v regióne komplikovaná doprava a rýchly presun pacienta, ak by malo dôjsť k obmedzeniu zdravotníckej starostlivosti v nej. "Len pre to, aby sme získali nejaký balík z Európskej únie, nedovolím vyľudniť tento región a nedovolím, aby ľudia pre to umierali." 

 

Prečítajte si: Prečítajte si: Vláda môže začať s kľúčovými reformami. Milióny eur z Fondu obnovy dorazia na Slovensko v najbližších dňoch

 

 

Podľa slov primátorky Svidníka Marcely Ivančovej slúži miestna nemocnica pre 60 000 ľudí v troch okresoch a ročne eviduje 7 500 hospitalizácií a 20 000 akútnych výkonov.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies