Boris Johnson tvrdí, že svet možno nikdy nebude mať vakcínu proti COVID-19

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 10:09 • 2 min
Boris Johnson tvrdí, že svet možno nikdy nebude mať vakcínu proti COVID-19

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson vyhlásil, že ľudstvo možno nikdy nebude mať vakcínu proti ochoreniu COVID-19, a to aj napriek veľkému globálnemu úsiliu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Britská vláda poskytne 93 miliónov libier (v prepočte približne 105 miliónov eur) na otvorenie nového Vaccine Manufacturing and Innovation Center a krajina podľa premiéra už podporuje aj testy liekov, ktoré by mohli zabezpečiť rýchle vyliečenie sa z vírusu.

 

Možno sa to nikdy nepodarí
Pre noviny The Mail on Sunday uviedol, že "máme pred sebou ešte veľmi dlhú cestu a musím byť úprimný a povedať, že sa nám možno nikdy nepodarí vytvoriť vakcínu".

 

"Musíme nájsť nové spôsoby, ako kontrolovať tento vírus," dodal s tým, že je potrebné testovať ľudí s príznakmi a vyhľadávať tých, s ktorými boli v kontakte.

 


Britská vláda začala počas uplynulého týždňa uvoľňovať niektoré obmedzenia a plánuje v tom pokračovať aj počas nasledujúcich mesiacov. "Viem, že to nebude jednoduché," vyhlásil premiér.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona