Boris Johnson plánuje zmeny vo vláde. Koho sa budú týkať?

NETKY.SK • 15 September 2021, 14:44 • 2 min
Boris Johnson plánuje zmeny vo vláde. Koho sa budú týkať?

LONDÝN - Podľa doterajších informácií sú v hre kreslá ministra zahraničných vecí, ministra školstva i ministerky vnútra.

slovakia

left justify in out

Britský premiér Boris Johnson uskutoční v stredu rekonštrukciu vlády. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na svoj zdroj v britskej vláde. Podľa AFP zdroj hovoril o pozícii ministra zahraničných vecí Dominica Raaba, ktorý čelí kritike za odchod z Afganistanu. V čase, keď hnutie Taliban v polovici augusta obsadilo Afganistan a britská vláda sa snažila evakuovať britských štátnych príslušníkov a afganský personál, bol Raab na dovolenke na gréckom ostrove.

 

Prečítajte si tiežBritánia pohrozila EÚ. Môže pozastaviť dohodu o brexite

 

Zdroj hovoril aj o pozícii ministra školstva Gavina Williamsona, ktorý čelí prívalu sťažností v súvislosti so zatváraním škôl, zabezpečenia skúšok a prijímania na univerzity v čase pandémie koronavírusu.

 

Ministerku obchodu Liz Trussovú, ktorá sprostredkovala sériu dohôd od januárového úplného odchodu Británie z Európskej únie, navrhli, aby nahradila Raaba. Šéf úradu britskej vlády Michael Gove je zas možný nástupca ministerky vnútra Priti Patelovej, ktorá bola pod tlakom v dôsledku nárastu počtu migrantov prichádzajúcich z Francúzska, dodal zdroj pre AFP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona