Boris Johnson dostal zákaz vstupu do Ruska. A nie je sám

NETKY.SK • 16 Apríl 2022, 15:34 • 2 min
Boris Johnson dostal zákaz vstupu do Ruska. A nie je sám

MOSKVA/LONDÝN - Britský premiér zaujal po vypuknutí vojny na Ukrajine nekompromisný postoj voči Rusku, pričom sa v spolupráci s ďalšími západnými spojencami zasadzuje za zvyšovanie sankčného tlaku na Kremeľ a poskytovanie vojenskej pomoci Ukrajine. Minulý týždeň absolvoval návštevu Kyjeva, kde sa stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

slovakia

left justify in out

O zákaze vstupu dnes informovalo ministerstvo zahraničných vecí v Moskve. „Tento krok bol podniknutý v reakcii na bezuzdnú informačnú a politickú kampaň, ktorej cieľom je medzinárodná izolácia Ruska a priškrtenie ruskej ekonomiky,“ uviedlo.

 

img

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov

 

Londýn podľa neho podniká voči Moskve „bezprecedentné nepriateľské kroky“, za ktoré možno považovať predovšetkým sankcie voči popredným predstaviteľom ruského režimu a dodávky smrtiacich zbraní Kyjevu.

 

Prečítajte si tiež: V Lamanšskom prielive bude hliadkovať britské námorníctvo, uviedol Johnson

 

Podľa televízie Sky News sa zákaz vstupu na územie Ruskej federácie vzťahuje aj na šéfku britskej diplomacie Liz Trussovú, ministra obrany Bena Wallacea a ďalších 10 britských predstaviteľov. Ministerstvo uviedlo, že tento zoznam v blízkej budúcnosti ešte rozšíria.

 

img

Liz Trussová 

 

Na zozname figurujú aj britský vicepremiér Dominic Raab, minister dopravy Grant Shapps, ministerka Priti Patelová, minister financií Rishi Sunak, minister obchodu Kwasi Kwarteng, ministerka kultúry Nadine Dorriesová, štátny tajomník rezortu obrany James Heappey, škótska premiérka Nicola Sturgeonová, generálna prokurátorka Suella Bravermanová a poslankyňa a bývalá predsedníčka vlády Theresa Mayová.

 

Možno vás zaujme: Eduard Heger vystúpil v CNN! Čo považuje za úspech a čo ľutuje?

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies