Boris Johnson: Británia bude ďalej podporovať Mjanmarsko v prechode k demokracii

NETKY.SK • 20 Január 2017, 09:58 • 2 min
Boris Johnson: Británia bude ďalej podporovať Mjanmarsko v prechode k demokracii

LONDÝN - Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson, ktorý dnes navštívi Mjanmarsko, vo vyhlásení uviedol, že prechod k demokracii v tejto bývalej britskej kolónii ešte nie je ukončený, ale Londýn jej bude naďalej v plnej miere poskytovať "priateľskú" podporu.

slovakia

left justify in out

"Prechod Mjanmarska k demokracii ešte nie je kompletný, stojí však za zmienku, ako ďaleko sa táto krajina dostala odvtedy, ako do úradu pred deviatimi mesiacmi nastúpila Národná liga za demokraciu (NLD) líderky Aun Schan Su Ťij," tvrdí šéf britskej diplomacie, ktorého cituje agentúra Reuters.

 

"Spojené kráľovstvo ako dlhodobý priateľ Mjanmarska bude tomuto štátu aj ďalej poskytovať najširšiu podporu. Teším sa na to, ako bude Mjanmarsko pokračovať vo svojom prerode na krajinu, ktorej obyvatelia sa budú tešiť mieru a prosperite," uviedol Johnson, ktorý však pre Mjanmarsko použil jeho bývalý názov Barma.

 

Johnson sa počas návštevy Mjanmarska stretne s líderkou Aun Schan Su Ťij, členmi jakchainskej komisie a predstaviteľmi rôznych etnických skupín, s ktorými bude hovoriť o mierovom procese. Ide o prvú návštevu britského ministra zahraničných vecí v Mjanmarsku za uplynulých päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies