Boris Johnson: Brexit by ma priviedol na vrchol šťastia

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:47 • 2 min
Boris Johnson: Brexit by ma priviedol na vrchol šťastia

BRUSEL - Odchod z EÚ by bol "zlomovým bodom v histórii Británie" a "triumfom demokracie", domnieva sa bývalý starosta Londýna a hlavný hráč tábora za brexit Boris Johnson.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie zaznelo dnešnom rozhovore exstarostu pre denník The Telegraph, ktorý si všimli viaceré európske médiá. Denník načasoval rozhovor na deň, keď britskí voliči rozhodujú o osude svojej krajiny a tiež o budúcnosti EÚ.

 

Johnson upozornil, že Británia môže "silne prosperovať mimo EÚ" a on je pripravený obetovať svoju politickú kariéru v prospech boja za to, že sa brexit stane skutočnosťou.

 

Bývalý šéf londýnskeho magistrátu súčasne zaútočil na premiéra Davida Camerona a jeho kampaň v prospech zotrvania v EÚ, keď uviedol, že táto kampaň bola založená na strachu. Voličov vyzval, aby verili v seba a aby prevzali späť kontrolu nad vlastnou krajinou.

 

"Naša kampaň je o sebadôvere. Je to o inštinktoch britských ľudí, dôvere v našu demokraciu a dôveru v inštitúcie, ktoré sa vyvinuli v priebehu času. Naša kampaň je o zodpovednosti. Naša kampaň bola o optimizme a sebavedomí," skonštatoval Johnson. Ak by Británia bola aj naďalej bola "v sieti" EÚ, viedlo by to k oslabeniu demokracie, myslí si Johnson.

 

Brexit by preňho znamenal "vrchol šťastia", aj preto, že Briti by týmto spôsobom prehovorili za miliónov ľudí, ktorí sú proti upadajúcemu, izolovanému a do seba zahľadeného systému únie. Zároveň je pripravený aj na opačný výsledok hlasovania a na koniec svojej politickej kariéry.

 

"Bol som osem rokov starostom Londýna, veľmi sa mi to páčilo, bola to obrovská česť. Úprimne povedané, ak je toto koniec mojej politickej kariéry, tak nech sa tak stane!" povedal v rozhovore pre The Telegraph.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona