Boris Becker šéftrénerom Djokoviča, Vajda zostáva: Budem mať čas na rodinu

NETKY.SK • 18 December 2013, 12:12 • 2 min
Boris Becker šéftrénerom Djokoviča, Vajda zostáva: Budem mať čas na rodinu

BELEHRAD - Niekdajší úspešný tenista Boris Becker sa od Nového roku stane hlavným trénerom Novaka Djokoviča. Nemecká legenda tak v realizačnom tíme svetovej tenisovej dvojky bude úzko spolupracovať aj so slovenským koučom Mariánom Vajdom, ktorý má leví podiel na triumfoch srbskej hviezdy. Informáciu priniesli v stredu napoludnie viaceré zahraničné zdroje a aj agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Djokovič bude v januári obhajovať titul na Australian Open a to už za účasti Beckera. Marián Vajda spolupracuje s populárnym "Nolem" od roku 2006 a zostáva v realizačnom tíme v pozícii trénerskej dvojky. "Za niekoľko týždňov začneme ôsmy rok spolupráce, počas ktorej sme dosiahli takmer všetky stanovené ciele. Cítili sme potrebu rozšíriť tím o ďalšieho odborníka, aby Novak mohol zlepšovať niektoré faktory svojej hry. Ja budem mať viac priestoru pre súkromné a rodinné povinnosti. Výber Beckera ako hlavného trénera je dobré riešenie, určite si budeme dobre rozumieť a verím, že sa bude Novakovi dariť," cituje Vajdu srbský portál novosti.rs.   

Okrem Vajdu zostávajú v trénerskom štábe Djokoviča aj Miljan Amanovič, Saša Jezdič i kondičný kouč Gebhard Grič. Štyridsaťšesťročný Becker pocestuje so srbským tenistom na všetky štyri grandslamové turnaje i na podujatia Masters v Dubaji, Miami, Monte Carle, Ríme, Cincinnati, Šanghaji, Paríži a Londýne. Vajda bude mať pod patronátom podujatia v Indian Wells, Madride, Toronte a Pekingu. "Som nadšený, že mám možnosť spolupracovať s Borisom. On je ozajstnou legendou," povedal Djokovič. Becker nad ponukou neváhal: "Som hrdý na to, že ma oslovil práve Novak, aby som sa stal jeho koučom."

Becker po ukončení aktívnej kariéry v roku 1999 pôsobil ako tenisový odborník a analytik, pričom komentoval obe grandslamové víťazstvá Andyho Murraya pre televízne stanice Sky Sports a BBC. Nemecký milovník pokeru vyhral počas aktívnej šesťkrát grandslamový turnaj a vo Wimbledone triumfoval ako 17-ročný v roku 1985.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona