Borec víta zvolenie Švecovej a Bajánkovej

NETKY.SK • 16 September 2014, 20:04 • 2 min
Borec víta zvolenie Švecovej a Bajánkovej

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smer-SD) víta dnešné rozhodnutia Súdnej rady SR, ktorá za predsedníčku Najvyššieho súdu (NS) SR zvolila Danielu Švecovú a za predsedníčku Súdnej rady SR Janu Bajánkovú.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že pani Bajánková spĺňa všetky predpoklady na to, aby dôstojne viedla túto mimoriadne dôležitú inštitúciu. Rovnako som presvedčený o tom, že tieto predpoklady má aj pani doktorka Švecová vo vzťahu k Najvyššiemu súdu SR. Samozrejme, v prípade pani doktorky Švecovej si musíme ešte počkať na rozhodnutia pána prezidenta," povedal Borec. Návrh na vymenovanie Švecovej do funkcie predsedníčky NS SR zašle Súdna rada prezidentovi Andrejovi Kiskovi.
     

Švecová dnes získala v opakovanej tajnej voľbe 11 hlasov členov Súdnej rady SR. Bajánková získala rovnako v tajných voľbách desať hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona