Borec: V osobe Karabína odišiel skúsený sudca a veľký človek

NETKY.SK • 1 September 2015, 16:57 • 2 min
Borec: V osobe Karabína odišiel skúsený sudca a veľký človek

BRATISLAVA - V osobe sudcu Milana Karabína odišiel veľmi skúsený sudca a veľký človek.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v reakcii na Karabínovo úmrtie minister spravodlivosti Tomáš Borec (nom. Smeru-SD). Pozostalým vyjadruje úprimnú sústrasť.

 

Emeritný predseda Najvyššieho súdu Milan Karabín by sa 21. septembra dožil 66 rokov a ku koncu tohto roku plánoval odísť do dôchodku. Karabín zastával post predsedu Najvyššieho súdu v rokoch 1996 až 1997 a následne v rokoch 2003 až 2008. Bol zakladateľom združenia Sudcovia "Za otvorenú justíciu".

"Celý život zasvätil súdnictvu. O jeho čistotu a dôveryhodnosť sa snažil ako sudca svojou prácou a ako vysoký súdny funkcionár presadzovaním etických princípov. Otvorene kritizoval pomery v súdnictve aj v čase, keď to ohrozovalo jeho sudcovskú kariéru. Odišiel od nás človek, ktorý na tomto svete zanechal stopy hodné nasledovania," uviedlo združenie Sudcovia "Za otvorenú justíciu".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies