Borec: Útok v Nitre by mal byť jasne odsúdený a potrestaný

NETKY.SK • 2 Február 2014, 14:20 • 2 min
Borec: Útok v Nitre by mal byť jasne odsúdený a potrestaný

BRATISLAVA - Minuloročný októbrový útok, pri ktorom muži s vyholenými hlavami bili obsluhu a návštevníkov nitrianskeho klubu Mariatchi, by mal byť podľa ministra spravodlivosti Tomáša Boreca (nominant Smeru-SD) prísne a jasne odsúdený a potrestaný.

slovakia

left justify in out

"Voči ľuďom, ktorí takto terorizujú svoje okolie a napádajú slušných ľudí, nie je možné, aby polícia nepostupovala inak než tvrdo a nekompromisne. Samozrejme, aj ostatné orgány štátu," uviedol dnes šéf rezortu spravodlivosti v diskusnej relácii STV O 5 minút 12.

Ako minister spravodlivosti je zvedavý, akým spôsobom sa táto vec dorieši. Očakáva, že výsledky budú dostatočne jasne vyhodnotené. Podľa neho sa bolo treba z právneho hľadiska pozrieť, či boli naplnené podmienky na vzatie útočníka do väzby. "Pokiaľ by bol napriek tomu do nej vzatý, tak štát to musí hradiť ako nezákonné rozhodnutie alebo nesprávny úradný postup. Je to veľmi zodpovedné rozhodnutie a myslím si, že v tomto prípade je namieste preskúmanie tohto postupu," dodal šéf rezortu spravodlivosti. Ocenil tiež iniciatívu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý sa rozhodol preveriť postup prokuratúry v Nitre.

"Nerozumiem tomu, prečo nebolo zo strany orgánov činných v trestnom konaní vznesené obvinenie ihneď, ale až po troch až štyroch mesiacoch. Bolo nepochybné, že skutok sa stal, aj to, kto je páchateľ," uviedol v diskusnej relácii poslanec z hnutia OĽaNO a člen Ústavnoprávneho výboru NR SR Miroslav Kadúc. Dodal, že občania očakávajú rýchlu spravodlivosť. "Občania určite majú strach chodiť po ulici, ak sa nedočkajú spravodlivosti, ak nemajú dôveru v tento systém," dodal Kadúc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies