Borec: Predpokladám prijatie zákona o trestnej zodpovednosti právnických osôb

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 14:11 • 2 min
Borec: Predpokladám prijatie zákona o trestnej zodpovednosti právnických osôb

BRATISLAVA – Efektivita justičných systémov či problematika európskeho prokurátora sú témy dnešného stretnutia ministrov spravodlivosti krajín Vyšehradskej skupiny a Chorvátska a Slovinska. TASR o tom na brífingu informoval Tomáš Borec, minister spravodlivosti SR.

slovakia

left justify in out

„Musím konštatovať, že sa opäť potvrdilo, že všetky aktuálne problémy, ktoré sa javia ako problémy v justícii, sú prítomné vo všetkých krajinách V4, prípadne v Slovinsku a Chorvátsku,“ povedal minister. Inšpiráciu na ich riešenie hľadá Ministerstvo spravodlivosti SR napríklad aj v susednej Českej republike. „Pripravili sme viac-menej podľa ich vzoru zákon o trestnej zodpovednosti právnických osôb, ktorý momentálne spočíva, ale predpokladám, že v určitom časovom rámci aj u nás bude prijatý,“ doplnil Borec.

 

Ministri jednotlivých krajín preberali aj okruh problémov týkajúcich sa funkcie európskeho prokurátora. Podľa ministra ide najmä o to, aby tento inštitút urýchlil niektoré konania a nie ich zabrzdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona