Borec podpísal plán spolupráce s Vietnamom

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 18:51 • 2 min
Borec podpísal plán spolupráce s Vietnamom

BRATISLAVA/HANOJ 11. marca (SITA) - Minister spravodlivosti Tomáš Borec a jeho vietnamský kolega Ha Hung Cuong podpísali vo Vietname, kde je Borec na oficiálnej návšteve, plán spolupráce na roky 2015 a 2016.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová. Rokovali tiež o spolupráci v oblasti justičnej reformy a vzdelávania sudcov.

 

Predseda vlády Vietnamu Nguyen Tan Dung pri prijatí Tomáša Boreca vyzdvihol tradíciu a súčasnú úroveň vzťahov medzi oboma krajinami a ocenil obojstranný záujem obohatiť "veľmi dobre sa rozvíjajúce slovensko-vietnamské vzťahy o spoluprácu v dôležitej oblasti justície," uvádza Donevová. Podľa Boreca súčasná dynamika vzájomnej spolupráce, predovšetkým v hospodárskej oblasti, nám umožňuje uvažovať o zmene našej vzájomnej pozície z tradičného na strategického partnera. 

 

S Borecom rokoval aj predseda Najvyššieho súdu Truong Hoa Binh a vedenie Vietnamskej advokátskej komory. Zamerali sa na uskutočňovanie právnej reformy, ktorá vo Vietname prebieha od roku 2005 a na možnosti aplikácie slovenských skúseností z transformačného procesu. Šéf rezortu spravodlivosti diskutoval s partnermi o novele vietnamskej ústavy z roku 2013, elektronizácii justície, práve na spravodlivý proces, o moratóriu na výkon trestu smrti a o ďalších otázkach, ktoré sú predmetom pravidelného dialógu o ľudských právach medzi Európskou úniou a Vietnamom. 

 

Boreca prijme aj vietnamský generálny prokurátor Nguyen Hoa Binh, vedúci predstavitelia Národného zhromaždenia, Riadiaceho výboru pre právnu reformu a Programu EÚ pre justičné partnerstvo. S Borecom sú na oficiálnej návšteve aj prvý námestník generálneho prokurátora SR René Vanek a poradca slovenského premiéra Le Hong Quang. Na Právnickej univerzite bude mať minister Borec aj prvý námestník generálneho prokurátora SR Vanek prednášku. Stretnú sa aj so Spoločnosťou vietnamsko-slovenského priateľstva, ktorá združuje vietnamských občanov, ktorí študovali a pracovali na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies