Borec: Občania si majú preberať súdne zásielky, a to všetci bez rozdielu

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 15:25 • 2 min
Borec: Občania si majú preberať súdne zásielky, a to všetci bez rozdielu

BRATISLAVA - Občania si majú preberať súdne zásielky, a to všetci bez rozdielu. Počas dnešnej parlamentnej Hodiny otázok to uviedol minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD). Odpovedal na otázku Pavla Zajaca (KDH), ktorý bol zvedavý na ministrovu radu občanom, či si majú, alebo nemajú preberať súdnu poštu.

slovakia

left justify in out

Zajaca pri koncipovaní otázky inšpiroval prípad premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý si podľa opozičného poslanca viac ako rok nepreberal pozvanie na súd s Ivetou Radičovou a vyhýbal sa pojednávaniu Okresného súdu v Pezinku vo veci žaloby za výroky o voľbe generálneho prokurátora a korupčnej kauze Osrblie.

Okolnosti tohto prípadu Borec komentovať nechcel, keďže ide podľa neho len o medializované informácie. "Ide o typický občiansko-právny spor medzi dvoma účastníkmi konania. Bolo by krajne nevhodné, keby som vstupoval a verejnej komentoval akýkoľvek súdny spor, ktorý nebol právoplatne ukončený," upozornil.

Zajac však očakával, že premiérovi Borec ako minister spravodlivosti dohovorí, aby išiel občanom príkladom a poštu zo súdu preberal. "Nájsť adresu premiéra by nemal byť problém. Ak je, potom je v súdnictve niečo zhnité," dodal Zajac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies