Borec nepočkal na Pellegriniho v Ázii pre program v Národnej rade SR

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 11:07 • 2 min
Borec nepočkal na Pellegriniho v Ázii pre program v Národnej rade SR

BRATISLAVA – Krátko po návrate z týždennej pracovnej cesty vo Vietname sa minister spravodlivosti SR Tomáš Borec (nominant Smeru-SD) vydá opäť do Ázie. Ako člen delegácie predsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho dnes odcestuje do Južnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Na oficiálnej návšteve Vietnamu bol Borec od 11. marca spolu s prvým námestníkom generálneho prokurátora René Vanekom a poradcom predsedu vlády SR Le Hong Quangom. Zo služobnej cesty sa vrátil v stredu (18.3.) v noci a hneď vo štvrtok ráno zamieril do parlamentu. Hovorkyňa rezortu spravodlivosti Alexandra Donevová vysvetlila, že v Ázii neostal a nepočkal na Pellegriniho delegáciu pre program v Národnej rade SR.

 

"Vo štvrtok (19.3.) bol minister v parlamente, kde v pléne prekladal novelu Občianskeho súdneho poriadku a zákon o kontrole výkonu niektorých rozhodnutí technickými prostriedkami," priblížila Donevová. Nový zákon zavádza pravidlá pre používanie monitorovacích náramkov pre odsúdených.

 

V rámci pracovnej cesty do kórejského Soulu, ktorá potrvá do stredy (25.3.), by sa mal Borec stretnúť so svojím rezortným partnerom, ministrom spravodlivosti Hwang Kyo-ahnom. Podľa informácie rezortu spravodlivosti by mali rokovať o spolupráci ministerstiev a aktuálnych otázkach v oblasti fungovania justície a jej elektronizácie.

 

Vo Vietname sa Borec stretol s ministrom spravodlivosti Ha Hung Cuongom, s ktorým rokoval o spolupráci v oblasti justičnej reformy a vzdelávania sudcov. Ministri podpísali plán spolupráce na roky 2015 a 2016. Boreca prijal predseda vlády Vietnamu Nguyen Tan Dung, predseda najvyššieho súdu Truong Hoa Binh a stretol sa aj s vedením Vietnamskej advokátskej komory.

 

Druhý deň (12.3.) návšteva Boreca pokračovala rokovaním s generálnym prokurátorom Vietnamu, vedúcimi predstaviteľmi Národného zhromaždenia, Riadiaceho výboru pre právnu reformu a Programu EÚ pre justičné partnerstvo. Naplánovaná bola aj prednáška na tamojšej právnickej fakulte a stretnutie s predstaviteľmi Spoločnosti vietnamsko-slovenského priateľstva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona