Boonen môže trénovať za šesť týždňov, tvrdí lekár Etixxu

NETKY.SK • 13 Október 2015, 12:53 • 2 min
Boonen môže trénovať za šesť týždňov, tvrdí lekár Etixxu

ABÚ ZABÍ - Napriek hrozivým predpovediam polročnej pauzy a tým pádom znemožneniu účasti na jarných klasikách to pre belgického cyklistu Toma Boonena nemusí vyzerať tak zle. Jeho tím Etixx - QuickStep sa v utorok vyjadril, že kráľ jednodňových pretekov bude pravdepodobne môcť začať trénovať už po šiestich týždňoch.

slovakia

left justify in out

Čoskoro 35-ročný jazdec (nar. 15. októbra 1980) spadol v piatok počas 2. etapy podujatia Okolo Abú Zabí, udrel si hlavu, zlomil si spánkovú kosť a bol zakrvavený. Niekoľko sekúnd bol aj v bezvedomí.

 

Boonen sa už premiestnil z nemocnice v Abú Zabí do hotela a vo štvrtok podstúpi CT vyšetrenie, ktoré rozhodne, či sa môže vrátiť do vlasti. "Som optimista. Stále cítim únavu, ale je to v pohode. Teraz len potrebujem čas, aby sa zahojila zlomenina. Chcem sa poďakovať lekárskemu tímu nemocnice, som tu vo veľmi dobrých rukách," cituje rodáka z Molu server cyclingnews.com. "Vzhľadom na dobrý vývoj očakávame, že Tom môže začať s prípravou na ďalšiu sezónu za šesť týždňov," dodal lekár Etixxu Yvan van Mol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona