Boonen má z Abú Zabí trvalé následky, zle počuje

NETKY.SK • 30 December 2015, 13:59 • 2 min
Boonen má z Abú Zabí trvalé následky, zle počuje

BRATISLAVA - Belgický cyklista Tom Boonen si odniesol z októbrového pádu na pretekoch Okolo Abú Zabí okrem zlomeniny spánkovej kosti aj trvalé následky - slabšie počuje na ľavé ucho.

slovakia

left justify in out

Majster sveta z roku 2005 vtedy spadol v 2. etape na hlavu, pričom mu z ľavého ucha tiekla krv, chvíľu bol aj v bezvedomí. Dva týždne po úraze ešte nemohol letieť naspäť do rodnej krajiny.


Podľa pôvodných prognóz lekárov mal jazdec tímu Etixx - Quick-Step pauzovať až šesť mesiacov, no momentálne sa už v plnom prúde pripravuje na novú sezónu. "Prišiel som o časť sluchu a je to permanentné. Otravuje ma to, ale musím si zvyknúť," priznal Boonen pre belgický denník Het Nieuwsblad.
Zotavovanie 35-ročného kráľa klasík prebieha podľa plánu, čo je dobrým znakom pred jarnou porciou slávnych jednodňových pretekov. "Rýchlo som si spomenul na všetky udalosti. Viem, kde som bol pred pádom, pamätám si na všetko po prebratí z bezvedomia. Motorika je v poriadku, tiež môžem normálne hovoriť a problém nemám ani so zrakom. Ak počas prvých piatich hodín sa nestane niečo s mozgom, najväčšie nebezpečenstvo je preč," vysvetlil Boonen.


Slávny Belgičan tiež poodhalil svoje plány po ukončení bohatej a úspešnej cyklistickej kariéry. Chystá sa vrhnúť na motorizmus. "Je na sto percent isté, že sa budem potom venovať motoristickému športu. V Belgicku je niekoľko šampionátov, v ktorých môžu súťažiť aj amatéri. Najväčším cieľom je zúčastniť sa na 24-hodinovke v Zolderi, ktorý je veľmi blízko môjho domova," dodal rodák z mestečka Mol.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona