Boonen chce na jarných klasikách útočiť na víťazstvo

NETKY.SK • 25 November 2015, 14:53 • 2 min
Boonen chce na jarných klasikách útočiť na víťazstvo

BRATISLAVA - Belgický cyklista Tom Boonen verí, že sa po vážnom októbrovom zranení stihne zotaviť do začiatku jarných klasík.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný niekdajší kráľ jednodňových pretekov utrpel na podujatí Okolo Abú Zabí zlomeninu spánkovej kosti pri páde na hlavu v 2. etape. Od lekárov ešte nedostal povolenie jazdiť a na sobotňajšej charitatívnej cyklokrosovej akcii Tom Boonen & Friends bude len v pozícii pozorovateľa. Podľa pôvodných prognóz mal pauzovať až šesť mesiacov. Jeho zotavovanie však prebieha dobre a v decembri by mal na sústredení so svojím tímom Etixx - QuickStep v španielskej Denii začať s riadnym tréningom.


"Ide to fajn. Keď som sa vrátil domov z Abú Zabí, bol som unavený a trpel bolesťami, ale deň čo deň som sa cítil lepšie. Všetko teraz napreduje správnym smerom. Je to komplikovaná zlomenina, ale lieči sa dobre, hoci ju nemôžem porovnať s inými zlomeninami, ktoré som mal v kariére. Som však rád, pretože pred pár dňami som sa vrátil do tréningového procesu - nie veľmi intenzívneho, trval asi tri hodiny. Doktori mi odporučili, aby som sa neponáhľal. Je veľmi dôležité naslúchať telu a robiť veci správne pred novou sezónou," povedal Boonen na tlačovej konferencii pred svojou charitatívnou akciou.


Jarné klasiky štartujú približne o päť mesiacov, rodák z Molu zostáva optimistom ohľadom svojich šancí na popredné umiestnenia. "Stále mám dosť času na prípravu. Momentálne sú tu aj iní jazdci, ktorí ešte nezačali trénovať. Bude to v poriadku. Najprv sa chcem dobre pripraviť v decembri, potom odjazdiť na jar dobré preteky a v klasikách útočiť na víťazstvo. Či bude budúca sezóna mojou poslednou, bude závisieť od výsledkov," povedal Boonen, ktorého veľkým súperom na jarných klasikách bude bez pochýb aj slovenský majster sveta Peter Sagan z tímu Tinkoff.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona