Bono vystúpil na koncerte Brucea Springsteena

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 11:36 • 2 min
Bono vystúpil na koncerte Brucea Springsteena

DUBLIN - Bono, líder írskej rockovej kapely U2, vystúpil na koncerte amerického hudobníka a speváka Brucea Springsteena. Stalo sa tak v nedeľu v Dubline, kde dvojica spolu predstavila hit Because The Night speváčky Patti Smith, ktorá pieseň napísala spolu so 66-ročným Springsteenom.

slovakia

left justify in out

Rodák z mesta Long Branch v americkom štáte New Jersey sa zastavil v Dubline spolu so svojím E Street Bandom v rámci The River Tour. Na štadióne Croke Park pritom zahrali aj 27. mája. V rámci aktuálnej šnúry sa predstavia napríklad aj v Nemecku, Švajčiarsku, Belgicku, Nórsku, Dánsku, Švédsku, Francúzsku alebo Taliansku.

 

Päťdesiatšesťročný Bono, ktorý so skupinou U2 nahral hity ako With Or Without You, Angel of Harlem, One alebo Beautiful Day, si zaspieval skladbu Because The Night spolu so Springsteenom a spomínanou Patti Smith už aj v roku 2009 v rámci oslavy 25. výročia založenia Rock'n'rollovej siene slávy.

 

Bruce Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings From Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit Born To Run vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born In The U.S.A. (1984). Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s ostatným albumom High Hopes (2014). Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka. Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona