Bono je Mužom roka podľa magazínu Glamour

NETKY.SK • 2 November 2016, 10:40 • 2 min
Bono je Mužom roka podľa magazínu Glamour

BRATISLAVA - Írsky spevák Bono z kapely U2 je Mužom roka podľa amerického magazínu Glamour. Päťdesiatšesťročný interpret je prvým držiteľom tohto titulu a vyslúžil si ho vďaka humanitárnej činnosti i podpore žien, a to aj prostredníctvom kampane Poverty Is Sexist.

slovakia

left justify in out

Projekt je zameraný na podporu najchudobnejších žien prostredníctvom vzdelania, zdravotnej starostlivosti či možnosti zamestnania sa. "Boj za rovnosť pohlaví nikdy nevyhráme, kým sa muži nespoja so ženami. Môžeme dokázať oveľa viac, ako si myslíme. Lídri sú zodpovední za nás všetkých. Ak nepodporujú ženy a dievčatá, nemali by sme ich voliť," uviedol spevák, ktorý stojí aj za charitatívnymi organizáciami One či Product Red.

 

Počas tohtoročného ceremoniálu, ktorý sa bude konať 14. novembra v Los Angeles, ocenia aj ženy roka. Budú medzi nimi napríklad speváčka Gwen Stefani, herečka a speváčka Zendaya, gymnastka Simone Biles či módna návrhárka Miuccia Prada.

 

 

Bono, vlastným menom Paul David Hewson, sa preslávil v spomínanej skupine U2, ktorá vznikla v roku 1976 a patrí k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú trinásť štúdioviek, pričom v súčasnosti pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies