Boniek: Časy, keď národný tím vyberali novinári, sa skončili

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 13:36 • 2 min
Boniek: Časy, keď národný tím vyberali novinári, sa skončili

VARŠAVA - Prezident Poľského futbalového zväzu (PZPN) Zbigniew Boniek drží stranu trénerovi národného tímu Adamovi Nawalkovi, minimálne pokiaľ ide o tvorbu nominácie na jednotlivé stretnutia. V Poľsku je momentálne horúcou témou neúčasť dlhoročného kapitána Jakuba Blaszczykowského v blížiacom sa kvalifikačnom zápase proti Írsku v Dubline v rámci eliminácie ME 2016.

slovakia

left justify in out

Populárny "Kuba" premaródoval väčšinu minulého roka pre roztrhnutý krížny väz v kolene a po zranení zatiaľ nestihol odohrať veľa zápasov. Nawalka sa pri tvorbe nominácie domnieval, že Blaszczykowski by nemusel vydržať fyzicky náročnú bitku v Dubline (29. marca).

 

Šesťdesiatosemnásobný reprezentant Poľska odohral nateraz posledný zápas za svoju vlasť pred približne šestnástimi mesiacmi. V jeho neprítomnosti nosil kapitánsku pásku na rukáve hviezdny útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski. Práve kapitánska páska je údajne predmetom sporu medzi Nawalkom a Blaszczykowským.
"Kuba musí akceptovať rozhodnutie trénera. Mužstvo si musí poradiť bez neho. Nepochybujem o tom, že Blaszczykowski sa ešte nášmu mužstvu zíde," povedal Boniek v rozhovore pre denník Gazeta Wyborcza.

 

Prezident PZPN sa zároveň ohradil voči novinárom za to, že sa vehementne domáhali účasti Blaszczykowského v mužstve a kritizovali trénera Nawalku. "Časy, keď hráčov do národného tímu vyberali novinári, sú minulosťou. Dnes rozhoduje tréner," doplnil 59-ročný bronzový medailista z MS 1982.

 

Poľsko je po štyroch kolách kvalifikácie s desiatimi bodmi lídrom D-skupiny pred trojicou sedembodových tímov - majstrom sveta Nemeckom, Škótskom a spomenutým Írskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies