Bondra verí Pittsburghu, Malkin s Crosbym neukázali všetko

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 09:30 • 2 min
Bondra verí Pittsburghu, Malkin s Crosbym neukázali všetko

NEW YORK - Podľa bývalého slovenského hokejového kanoniera Petra Bondru si Pittsburgh aj San Jose zaslúžia byť vo finále Stanleyho pohára, veď ako expert a korešpondent NHL.com/sk tipoval vo vyvrcholení najlepšej profiligy práve túto dvojicu.

slovakia

left justify in out

"Je to naozaj veľmi vyrovnané. Podľa štatistík, kvality hráčov aj z hľadiska 'špeciálnych' formácií. Joe Thornton hrá svoju osemnástu sezónu a viac než dekádu patrí k hviezdam ligy, rovnako ako Patrick Marleau. Stále však hovorím, že Jevgenij Malkin so Sidneym Crosbym ešte v play-off úplne neukázali všetky svoje kvality, takže budú vo finále asi trochu hladnejší. Penguins sú aj o niečo rýchlejší korčuliari, v čom by mohla byť ich výhoda," domnieva sa Peter Bondra.

Bývalý slovenský reprezentant si počas kariéry tiež zahral o Stanleyho pohár: s Washingtonom pred 18 rokmi však vtedy v poslednej play-offovej sérii podľahli Detroitu hladko 0:4. "Myslím si, že teraz vo finále uvidíme šesť alebo sedem zápasov. Výsledok 4:0 sa naozaj nedá tipovať. Dôležitú rolu bude hrať, v akom stave sú hráči, kto hrá so zranením. Bude sa cestovať od pobrežia k pobrežiu a hráči San Jose sa v sezóne presúvajú trochu viac než Pittsburgh, sú na to zvyknutejší. Rozhodovať môžu aj úplné maličkosti, ale už predtým som tipoval, že víťazom sa stane tím z Východnej konferencie, takže sa držím Pittsburghu," doplnil Peter Bondra.

Penguins sa v pondelok ujali vedenia v sérii, keď v prvom domácom zápase zdolali Sharks 3:2. Druhý duel je znova na ich ľade na programe v stredu. Hrá sa na štyri víťazstvá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona