Bondovka Skyfall je v nominácií na cenu amerických producentov

NETKY.SK • 4 Január 2013, 08:14 • 2 min
Bondovka Skyfall je v nominácií na cenu amerických producentov

Bondovka Skyfall je v nominácií na cenu amerických producentov - Kultúra Združenie amerických producentov (PGA) zaradilo najnovší film o Jamesovi Bondovi - Skyfall - medzi desať najlepších filmov roku 2012. Na ocenenie pre najlepší hraný film nominovali s

slovakia

left justify in out

img

Združenie amerických producentov (PGA) zaradilo najnovší film o Jamesovi Bondovi - Skyfall - medzi desať najlepších filmov roku 2012.

Na ocenenie pre najlepší hraný film nominovali spolu desať snímok: Argo, Divoké bytosti južných krajín, Divoký Django, Bedári, Pí a jeho život, Lincoln, Až vyjde mesiac, Terapia láskou, Skyfall a Zero Dark Thirty. 

Skyfall je prvou bondovkou, ktorá je nominovaná na cenu PGA považovanú za predzvesť získania prestížnej ceny Oscar v kategórii najlepší film. 

Počas doterajšej 23-ročnej existencie cien PGA sa jej laureáti 16-krát zhodovali s výberom Americkej akadémie filmového umenia a vied udeľujúcej prestížnych oscarov. Išlo aj o filmy Smrť čaká všade (2008), Kráľova reč (2010) a The Artist (2011).

Mená laureátov ocenenia PGA oznámia 26. januára v Beverly Hills, štyri týždne pred slávnostným udeľovaním cien Oscar.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies