Bon Iver zrušili európske turné, fanúšikom vrátia vstupné

NETKY.SK • 4 Január 2017, 17:13 • 2 min
Bon Iver zrušili európske turné, fanúšikom vrátia vstupné

PARÍŽ - Americká indiefolková kapela Bon Iver dnes oznámila, že ruší európsku časť svojho svetového turné k albumu 22, A Million (2016).

slovakia

left justify in out

Šnúru, ktorú mali odštartovať 22. januára v Paríži a zakončiť 20. februára v Londýne, sa rozhodli odvolať z osobných dôvodov. Členovia wisconsinskej formácie tiež informovali, že frontman kapely Justin Vernon sa 14. januára nezúčastní na projekte A Prairie Home Companion rádia Minnesota Public.


"Všetkým vlastníkom lístkov sa vráti vstupné vo výške ceny vstupenky, pričom žiaden zo zrušených koncertov nateraz nebude mať náhradný termín. Veľmi sa ospravedlňujeme všetkým našim fanúšikom. Vrátime sa," dodala na sociálnych sieťach pätica, ktorá sa mala v rámci turné zastaviť napríklad aj vo Frankfurte, Zürichu, Osle, Štokholme, Kodani, Berlíne či Bruseli.

 


Skupinu Bon Iver založil v roku 2007 spomínaný hudobník a spevák Justin Vernon. Formácia má na konte okrem 22, A Million aj albumy For Emma, Forever Ago (2007), Bon Iver, Bon Iver (2011) a tiež EP nahrávku Blood Bank (2009). Podľa amerického magazínu Pitchfork je Bon Iver, Bon Iver najlepším albumom roka 2011 a singel Holocene zas druhou najlepšou skladbou roka 2011. Kapela zaň získala v roku 2012 dve nominácie na Grammy v kategóriách Nahrávka roka a Skladba roka. Bon Iver boli okrem toho v tom istom roku nominovaní na Grammy aj v kategóriách Nováčik roka a Najlepší alternatívny album, pričom v oboch menovaných zvíťazili. Formácia mala v rokoch 2012 až 2015 prestávku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona