Bomby zabili v Bagdade najmenej 19 ľudí

NETKY.SK • 5 Január 2014, 20:07 • 2 min
Bomby zabili v Bagdade najmenej 19 ľudí

BAGDAD - K zodpovednosti za dnešné atentáty sa neprihlásila žiadna skupina.

slovakia

left justify in out

Bomby uložené v autách a na okraji cesty dnes explodovali v obchodných štvrtiach irackej metropoly Bagdad a zabili najmenej 19 ľudí. Informovali o tom svedkovia, polícia a zdravotnícke zdroje, na ktoré sa odvolávali tlačové agentúry Reuters a AP.

K najkrvavejšiemu útoku došlo v severnej, prevažne šiitskej časti Bagdadu s názvom Šaab, kde súčasne vybuchli bomby uložené v dvoch autách zaparkovaných neďaleko reštaurácie a čajovne - usmrtili najmenej deväť ľudí, ďalších 25 osôb zranili.

K zodpovednosti za dnešné atentáty sa neprihlásila žiadna skupina, ale sunnitskí moslimovia vystupňovali svoje útoky na iracké bezpečnostné sily a podporovateľov šiitmi vedenej vlády premiéra Núrího Málikího.

Islamistickí militanti napojení na al-Káidu a kmeňoví bojovníci ovládli Ramádí a Fallúdžu, dôležité mestá v provincii Anbar, kde dominujú sunniti. Toto je pre vládu veľký problém. Vyslala preto vojakov a príslušníkov spojeneckých kmeňov, aby sa pokúsili znovu prevziať kontrolu nad provinciou.

Pri inom krvavom incidente ozbrojení muži zriadili falošné kontrolné stanovište na hlavnej ceste medzi Bagdadom a Kirkúkom, kde v sobotu večer zabili šesť vodičov automobilov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies