Bomby v troch nákladných autách zabili na severovýchode Sýrie desiatky ľudí

NETKY.SK • 11 December 2015, 13:40 • 2 min
Bomby v troch nákladných autách zabili na severovýchode Sýrie desiatky ľudí

DAMASK - Počet obetí trojitého bombového útoku nákladnými vozidlami v meste Tal Tamir na severovýchode Sýrie dnes stúpol na 50 až 60. Zranenia utrpelo ďalších 80 ľudí. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu kurdských milícií YPG.

slovakia

left justify in out

Jeden z výbuchov nastal pri nemocnici, ďalší pri trhovisku a tretí v obytnej oblasti mesta, ktoré majú pod kontrolou kurdské milície Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG). Tie bojujú proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) za podpory náletov pod velením Spojených štátov.


Mesto Tal Tamir sa nachádza v severovýchodnej provincii Hasaka, ktorú tiež ovládajú prevažne Kurdi. Webová stránka kurdských bezpečnostných síl známych ako Asájiš pripísala trojitý útok Islamskému štátu (IS). Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá monitoruje situáciu v krajine, dnes už skôr uviedla, že má "potvrdenú informáciu" o obetiach medzi jednotkami Asájiš. Milície YPG sú pre koalíciu vedenú Spojenými štátmi najefektívnejším partnerom na bojisku v Sýrii. V októbri sa YPG stali súčasťou novej, Američanmi podporovanej aliancie s názvom Demokratické sily Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies