Bombový výbuch v Istanbule zranil 15 policajtov

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 12:18 • 2 min
Bombový výbuch v Istanbule zranil 15 policajtov

Bombový výbuch v Istanbule zranil 15 policajtov - Svet Pätnásť policajtov a jedného civilistu zranil dnešný bombový výbuch v najväčšom tureckom meste Istanbul. Informoval o tom turecký premiér Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

img

Pätnásť policajtov a jedného civilistu zranil dnešný bombový výbuch v najväčšom tureckom meste Istanbul. Informoval o tom turecký premiér Recep Tayyip Erdogan.
      K útoku došlo neďaleko kancelárie vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP). Explózia poškodila prechádzajúci policajný autobus a okolité vozidlá. Plastická trhavina bola pripevnená na motorke.
      Cieľom útoku bolo zjavne policajné vozidlo prevážajúce 21 príslušníkov bezpečnostných síl.
      "Nikdy sa nesklonime pred takýmito útokmi," vyhlásil premiér. "Budeme pokračovať v našom boji proti terorizmu a vinníci budú zadržaní čo najskôr."
      Guvernér Istanbulu Hüseyin Avni Mutlu oznámil, že nikto zo zranených nie je vo vážnom stave.
      K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil, v Istanbule sú však aktívni kurdskí povstalci a islamskí militanti, konštatovala agentúra AP. 
      K výbuchu došlo v čase stupňujúcich sa požiadaviek tureckých Kurdov na autonómiu a ďalšie práva, ako aj policajných zásahov voči osobám s údajne napojených na povstaleckú Stranu kurdských pracujúcich (PKK).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies