Bombový útok v Turecku a strety armády s PKK si vyžiadali 12 mŕtvych

NETKY.SK • 16 September 2015, 10:53 • 2 min
Bombový útok v Turecku a strety armády s PKK si vyžiadali 12 mŕtvych

DIYARBAKIR - Troch tureckých policajtov zabili v noci nadnes v provincii Mardin na juhovýchode Turecka militanti zo Strany kurdských pracujúcich (PKK) pri bombovom útoku na obrnené vozidlo, ktoré prechádzalo po diaľnici. S odvolaním sa na zdroje z tamojších bezpečnostných zložiek o tom informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ďalší z policajtov, ktorých na diaľnici v okrese Nusaybin zasiahol výbuch diaľkovo odpálenej nálože, utrpel ťažké zranenia. Polícia v snahe zadržať páchateľov zriadila v celom okrese kontrolné stanovištia.

 

Zdroje Reuters tiež uviedli, že pri vzájomných stretoch v Mardine - juhovýchodnej oblasti Turecka s väčšinovým kurdským obyvateľstvom - zabili turecké bezpečnostné sily deviatich bojovníkov PKK. V júli prestalo v tomto regióne platiť prímerie medzi Ankarou a militantmi.

 

PKK je v Turecku, Spojených štátoch a EÚ považovaná za teroristickú organizáciu. Jej boj za nezávislý kurdský štát si od svojho začatia v roku 1984 vyžiadal viac ako 40.000 obetí na životoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies