Bombový útok v pakistanskom Paračináre si vyžiadal najmenej 24 mŕtvych

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 16:17 • 2 min
Bombový útok v pakistanskom Paračináre si vyžiadal najmenej 24 mŕtvych

ISLAMABAD - Najmenej 24 ľudí zahynulo pri dnešnom bombovom útoku na severozápade Pakistanu. Viac ako 100 ďalších osôb utrpelo zranenia, informovali miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Nálož explodovala na trhovisku pred mešitou v meste Paračinár v kmeňovej oblasti Kurrám, ktorá leží neďaleko hraníc s Afganistanom.

 

Pakistanský premiér Naváz Šaríf útok odsúdil a zopakoval, že jeho vláda je odhodlaná zničiť terorizmus v krajine za každú cenu.

 

Senátor Sadždžád Husajn Túrí, ktorý žije v Paračináre, pre agentúru DPA povedal, že bomba vybuchla pred ženským vchodom do šiitskej mešity. Podľa jeho slov je prekvapujúce, že auto plne naložené výbušninami sa dostalo k mešite napriek prísnym bezpečnostným opatreniam v meste.

 

K podobnému útoku došlo v Paračináre aj v januári, pričom zahynulo zhruba 25 ľudí. K útoku sa prihlásila skupina Džamáatul Ahrár, ktorá sa odštiepila od pakistanského Talibanu. Hovorca skupiny po útoku vyhlásil, že šiiti sú horší než neveriaci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona