Bombový útok v pakistanskom Mardáne si vyžiadal desiatky mŕtvych a zranených

NETKY.SK • 29 December 2015, 13:17 • 2 min
Bombový útok v pakistanskom Mardáne si vyžiadal desiatky mŕtvych a zranených

ISLAMABAD - Najmenej 21 ľudí zahynulo a vyše 70 ďalších utrpelo dnes zranenia pri bombovom útoku na sídlo Národného registračného úradu (Nadra) v meste Mardán v provincii Chajbar Paštúnchvá na severozápade Pakistanu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Samovražedný útočník cielil podľa slov tamojšej polície útok na pobočku Nadra, ktorá vystavuje preukazy totožnosti. "Samovražedný útočník, šoférujúci motocykel naložený výbušninami, vrazil do kancelárie Nadry v Mardáne, kde stálo v radoch veľké množstvo ľudí," povedal príslušník miestnej polície.

 

Podľa vyjadrenia záchranárov zahynulo pri útoku najmenej 21 ľudí a zranenia utrpelo 78 ďalších, z ktorých 28 je momentálne v kritickom stave. Zamestnanci Nadry sa po explózii uchýlili do kancelárií úradu.

K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná skupina Džamáat al-Ahrár, jedna z frakcii hnutia Tehríke Tálibán Pákistán (TTP), známeho aj ako pakistanský Taliban.

 

Hovorca tohto hnutia označil kanceláriu Nadry za súčasť "pohanského pakistanského štátu" a vyhlásil, že práve preto sa stala legitímnym cieľom útoku. Pakistanský Taliban pozostáva z množstva miestnych militantných skupín, ktoré vedú vojnu proti štátu v snahe zvrhnúť vládu a zaviesť do života svoju vlastnú, prísnu interpretáciu islamského práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies