Bombový útok v meste Laškargáh má najmenej 15 mŕtvych a 40 zranených

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 18:02 • 2 min
Bombový útok v meste Laškargáh má najmenej 15 mŕtvych a 40 zranených

KÁBUL - Najmenej 15 obetí na životoch a 40 zranených je bilancia teroristického útoku na štadión v meste Laškargáh v afganskej provincii Helmand, informovali miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami explózie nálože, odpálenej zrejme v čase odchodu divákov v motorovom vozidle pri bránach športoviska, kde prebiehali predtým preteky v zápasení, sú aj deti. Konečný počet mŕtvych však vzhľadom na silu výbuchu môže byť ešte vyšší.

 

Silnú explóziu zaregistrovali aj na chirurgii traumatologickej kliniky, ktorú v meste prevádzkuje talianska mimovládna organizácia Emergency. Do zariadenia previezli 35 zranených, ďalšie štyri zasiahnuté osoby zomreli počas prevozu do kliniky.

 

Zatiaľ nie je známe, kto stojí za týmto teroristickým útokom. Helmand je považovaný za baštu hnutia Taliban, ktoré kontroluje viac ako 80 percent územia tejto provincie. Jeho bojovníci sa už dlhší čas usilujú preniknúť aj do metropoly provincie, mesta Laškargáh.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies