V Bostone útočili ruskí bratia čečenského pôvodu

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 14:00 • 2 min
V Bostone útočili ruskí bratia čečenského pôvodu

BOSTON - Dvaja podozriví z krvavých útokov na bostonskom maratóne, z ktorých jeden zahynul pri policajnej prestrelke, sú bratia čečenského pôvodu. V piatok o tom informovala televízna stanica NBC News. Podozrivého, ktorý je stále na úteku, identifikovali ako 19-ročného Džochara Carnajeva. Obaja muži majú legálny trvalý pobyt v USA. Tieto informácie však zatiaľ úrady nepotvrdili.

slovakia

left justify in out

Počas pondelňajších útokov na maratóne v Bostone zahynuli traja ľudia a približne 180 bolo zranených. Pátranie sa momentálne koncentruje v oblasti s rozlohou približne 1,5 štvorcového kilometra na tichom predmestí Watertown, z ktorého väčšinu z jeho 35 000 obyvateľov odviezli preč autobusmi. Na operácií sa zúčastňuje vyše 9000 príslušníkov bezpečnostných zložiek. Úrady zastavili všetku hromadnú dopravu v oblasti Bostonu. Státisíce obyvateľov mesta a jeho predmestí vyzvali, aby zostali doma.

Bostonský policajný komisár Ed Davis v piatok potvrdil, že jeden z podozrivých je mŕtvy a druhý na úteku. "Je ozbrojený a nebezpečný," varoval Davis a dodal, že ide o teroristu odhodlaného zabíjať. Dolapeniu predchádzal pokus o vylúpenie obchodu na benzínovej pumpe a zastrelenie ochrankára v areáli Massachusettského technologického inštitútu (MIT) v mestečku Cambridge pri Bostone, po čom nasledovala nočná policajná operácia. Podozriví ukradli auto a naháňačka s policajtmi ich doviedla z Cambridge až do Watertownu, kde sa z ulíc podľa svedkov ozývala streľba aj výbuchy. Pri prestrelke zomrel jeden z podozrivých a jeden policajt bol ťažko zranený. Podľa stanice CNN mal zabitý muž pri sebe aj výbušninu. Dramatický vývoj situácie nasledoval po tom, ako polícia vo štvrtok zverejnila zábery oboch podozrivých a verejnosť požiadala o pomoc pri zistení ich totožnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies