Bombový útok v Bostone: Pre Cháru bol pondelok šokom

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 16:02 • 2 min
Bombový útok v Bostone: Pre Cháru bol pondelok šokom

BOSTON - Hokejisti Bostonu budú v stredajšom zápase zámorskej NHL proti Buffalu hrať ešte s väčším srdcom a nadšením ako inokedy. Oduševneným výkonom chcú priviesť ľudí v Bostone k iným myšlienkam.

slovakia

left justify in out

V meste zavládol po pondelkových výbuchoch bômb v cieli maratónu smútok. Útok neznámych teroristov si vyžiadal troch mŕtvych a množstvo zranených. Hráči Bruins pred utorňajším tréningom v Ristuccia Arene debatovali a rozmýšľali, ako by mestu a jeho obyvateľom pomohli. Výsledok internej debaty nie je zatiaľ známy. "Všetci vieme, že to bol smutný deň pre každého v tomto meste. Môžeme sa teraz len navzájom podporovať. Nikto nebude hrať len za seba, v týchto ťažkých chvíľach chceme vrátiť ľuďom úsmev na tvár. Všetci vieme, čo máme na ľade urobiť. Môžeme tomuto mestu prejaviť podporu," povedal pre ESPN.com Zdeno Chára.

Kapitán Bruins zostal po pondelkových udalostiach v šoku. "Nikto nevedel, čo sa presne deje, až kým to neoznámili úrady oficiálne. Bol to jednoducho šok. Venujeme naše myšlienky a modlitby rodinám a priateľom každého, koho táto hrozná udalosť zasiahla," doplnil Chára.

Vedenie NHL po pondelkových udalostiach zrušilo zápas Bruins s Ottawou, v stredu s Buffalom však nastúpia Bostončania podľa plánu. Duel so Senators odohrajú v náhradnom termíne 28. apríla. "Vedenie mesta nás informovalo, že nie je žiaden dôvod, aby sa v stredu nehralo. Okolo haly i v jej útrobách budú ako zvyčajne prísne bezpečnostné opatrenia," uviedol v rozhovore pre 98.5 The Sports Hub prezident Bruins Cam Neely. Stredajší zápas bude prvou športovou profesionálnou udalosťou v meste po pondelkovom incidente.

Hráčov Bruins správa o udalostiach v centre mesta zastihla na rôznych miestach. Niektorí sa ešte len chystali na rozkorčuľovanie z domu, iní už boli priamo v hale. V utorok hokejisti ešte nedostali zo seba pochmúrnu náladu, v stredu v zápase tak musia urobiť. "Chcem svoj život žiť naplno a bez obáv z toho, čo sa bude diať. Nepripustím, aby jednotlivec či skupina zničili naše životy a uvrhli ich do strachu. Hokej je naša práca, hráči sú hrdí na mesto, ktoré reprezentujú. Stále sme myšlienkami s obeťami nešťastia," uviedol pre ESPN tréner Bruins Claude Julien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies