Bombový útok v Bostone: Medzi zranenými Slováci nie sú

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 13:52 • 2 min
Bombový útok v Bostone: Medzi zranenými Slováci nie sú

BRATISLAVA - Pri pondelkových výbuchoch na maratóne v Bostone sa nezranili žiadni Slováci, a to ani medzi divákmi.

slovakia

left justify in out

"Slováci, ktorí sa zaregistrovali ako účastníci bostonského maratónu, sú v poriadku," uviedol pre agentúru SITA riaditeľ Tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Susko. "Zatiaľ nemáme hlásených ani žiadnych zranených občanov SR z radov divákov," dodal. Informácie o svojich blízkych môžu ľudia získať od bostonskej polície na čísle +1-617-6354500.

"Pokiaľ máte k dispozícií akékoľvek informácie o slovenských štátnych príslušníkoch, ktorí sa mohli v mieste výbuchu nachádzať, kontaktujte Generálny konzulát v New Yorku na telefónnom čísle +1 646 707 6848," uvádza ministerstvo na svojej webstránke. Rezort odporúča občanom, aby sa pred cestou do Bostonu informovali o vývoji bezpečnostnej situácie. Momentálna situácia môže spôsobiť problémy v doprave, s ubytovaním v hoteloch a aj s mobilnými telefónmi.

Prezident Ivan Gašparovič poslal prezidentovi USA Barackovi Obamovi sústrastný telegram, kde odsúdil teroristický útok, ktorý krvavo zasiahol známu športovú udalosť. Sústrastný telegram odoslal aj podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Adresoval ho šéfovi diplomacie Spojených štátov Johnovi Kerrymu. Slovenská republika podľa neho rozhodne odsudzuje tento násilný akt a verí, že jeho páchatelia budú odhalení a potrestaní. Útok odsúdila aj parlamentná strana SaS. "Vyjadrujeme v tejto ťažkej chvíli morálnu podporu americkému ľudu, ako aj vyšetrovacím orgánom pri pátraní po páchateľoch tohto zločinu," informovalo tlačové oddelenie strany.

Bostonom v pondelok otriasli tri výbuchy, ktoré zasiahli účastníkov maratónu v uliciach mesta a budovu jednej z miestnych knižníc. Výbuchy zabili najmenej tri osoby vrátane osemročného chlapca. Nemocnice hlásia 144 zranených, pričom 25 je vo vážnom a 17 v kritickom stave. Zranených je najmenej osem detí, najmladšie má len dva roky. Ide väčšinou o zranenia dolných končatín vrátane amputácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies