Bombový útok počas volieb v Pakistane: 11 mŕtvych, 36 zranených

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 10:35 • 2 min
Bombový útok počas volieb v Pakistane: 11 mŕtvych, 36 zranených

KARÁČI - Minimálne 11 mŕtvych a 36 zranených si v sobotu vyžiadal bombový útok v pakistanskej finančnej metropole Karáči, ktorého terčom bol jeden z kandidátov vo voľbách do provinčného zákonodarného zboru.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru AFP o tom informoval nemenovaný miestny lekár a predstavitelia polície, podľa ktorých samotný Amánulláh Mehsúd kandidujúci za sekulárnu Ľudovú národnú stranu vyviazol nezranený. K útoku sa "hrdo" prihlásila pakistanská odnož fundamentalistického hnutia Taliban, pričom avizovala ďalšie podobné akcie namierené proti účastníkom volieb do centrálneho a provinčných parlamentov.

Hlasovanie v celej krajine sa začalo v sobotu ráno za mimoriadne prísnych bezpečnostných opatrení, keďže za rizikové je považovaná polovica z približne 70 tisíc volebných miestností. Na bezpečnosť účastníkov dohliada vyše 600-tisíc policajtov a vojakov, podľa piatkového vyhlásenia organizácie Tehrík-i-Tálibán Pákistán (Študentské hnutie Pakistanu), ktorá zastrešuje viacero skupín moslimských extrémistov, by sa však mali voliči v záujme ochrany vlastných životov hlasovania zdržať. Útoky na pakistanských politikov a politické strany si podľa AFP od polovice apríla vyžiadali najmenej 130 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona