Bombový útok pri ambasáde USA v Kábule zabil štyroch zahraničných vojakov

NETKY.SK • 16 September 2014, 09:00 • 2 min
Bombový útok pri ambasáde USA v Kábule zabil štyroch zahraničných vojakov

KÁBUL - Medzinárodné sily bezpečnostnej pomoci (ISAF) v Afganistane oznámili, že pri bombovom útoku neďaleko amerického veľvyslanectva v Kábule prišli dnes o život štyria vojaci koaličných síl.

slovakia

left justify in out

K výbuchu, v ktorom bolo podľa agentúry Reuters zranených najmenej päť ďalších vojakov, sa prihlásil Taliban. Afganské ministerstvo vnútra predtým prostredníctvom sociálnej siete Twitter informovalo, že na konvoj zahraničných vojakov zaútočil samovražedný atentátnik v aute naloženom výbušninami. 

 

K výbuchu došlo v bezprostrednej blízkosti cestnej komunikácie, ktorá vedie z americkej ambasády na letisko a neďaleko afganského najvyššieho súdu, približuje agentúra AP.

 

K útoku na zahraničný vojenský konvoj došlo v čase, keď dvaja prezidentskí kandidáti, Abdulláh Abdulláh a Ašraf Ghaní, pokračujú bez úspechu v rokovaní o sformovaní vlády národnej jednoty. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies