Bombový útok na trhovisku v Nigérii si vyžiadal desať mŕtvych a 65 zranených

NETKY.SK • 18 Január 2018, 06:38 • 2 min
Bombový útok na trhovisku v Nigérii si vyžiadal desať mŕtvych a 65 zranených

LAGOS - Desať ľudí zahynulo a ďalších 65 utrpelo zranenia pri viacnásobnom útoku samovražedných atentátnikov na preplnenom trhovisku v meste Maiduguri ležiacom v nigérijskom štáte Borno.

slovakia

left justify in out

Úrady potvrdili, že pri útoku zahynulo desať osôb, ale mali protikladné správy o tom, ako k nemu došlo.

 

Podľa miestnej polície útok vykonali dvaja samovražední atentátnici. Hovorca miestneho úradu pre zvládanie krízových situácii však uviedol, že útok uskutočnili štyri ženy. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

Úrady štátu Borno tento mesiac sprísnili zákaz nočného vychádzania a zintenzívnili bezpečnostné kontroly v okolí Maiduguri - bašty extrémistickej skupiny Boko Haram.

 

Osem rokov trvajúce povstanie džihádistov z Boko Haram si vyžiadalo najmenej 20-tisíc mŕtvych, nigérijský prezident Muhammadu Buhari však vo svojom novoročnom príhovore zopakoval, že táto skupina je už v prevažnej miere porazená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona