Bombový útok na pohrebe šiitského bojovníka neprežilo 18 ľudí, ďalšie desiatky sú zranené

NETKY.SK • 13 November 2015, 15:08 • 2 min
Bombový útok na pohrebe šiitského bojovníka neprežilo 18 ľudí, ďalšie desiatky sú zranené

BAGDAD - Najmenej 18 ľudí zahynulo a 41 utrpelo zranenia pri dnešnom samovražednom bombovom útoku, ktorého terčom bol pohreb provládneho šiitského bojovníka v hlavnom meste Iraku. Agentúra Reuters o tom informuje s odvolaním sa na policajné a zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Smrtiaci výbuch otriasol mešitou v bagdadskej štvrti Haj al-Ámil obývanej prevažne šiitskými moslimami. K činu sa zatiaľ nikto neprihlásil, podobné útoky však v Bagdade a okolí často páchajú sunnitskí extrémisti z organizácie Islamský štát (IS), ktorá okupuje rozsiahle územia na severe a západe Iraku. Smútočný obrad, počas ktorého sa odpálil samovražedný útočník, bol venovaný príslušníkovi Ľudových mobilizačných síl, vládou podporovanej organizácie zastrešujúcej prevažne šiitské milície, ktorým je pripisovaná rozhodujúca úloha v boji proti IS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona