Bombový poplach v Postupime súvisel s vydieraním

NETKY.SK • 3 December 2017, 15:58 • 2 min
Bombový poplach v Postupime súvisel s vydieraním

BERLÍN - Podozrivý balík, ktorého nález spôsobil v piatok bombový poplach pri vianočnom trhu v centre nemeckého mesta Postupim, nesúvisel s terorizmom, ale bol súčasťou pokusu o vydieranie prepravnej spoločnosti DHL. Oznámil to v nedeľu brandenburský krajinský minister vnútra Karl-Heinz Schröter.

slovakia

left justify in out

Podľa ministrových slov žiadal podozrivý od DHL, divízie nemeckej poštovej spoločnosti Deutsche Post, veľkú sumu peňazí, informuje agentúra DPA.

 

Balíková bomba nájdená pri lekárni pri postupimskom vianočnom trhu obsahovala okrem iného okolo 100 klincov a nekonkretizovanú bielu látku v kovovom valci. Podobný balík podľa Schrötera začiatkom novembra doručili aj obchodníkovi vo východonemeckom Frankfurte nad Odrou, kde sa po otvorení vznietil.

 

Brandenburský policajný prezident Hans-Jürgen Mörke uviedol, že ďalšie dodávky podobného charakteru sú možné či dokonca pravdepodobné. V balíku z Postupimu bol podľa neho aj vydieračský list zašifrovaný vo forme QR kódu.

 

Minister Schröter dodal, že na základe najnovších zistení polície bola balíková bomba veľmi nebezpečná, pri výbuchu by totiž mala za následok veľmi ťažké zranenia. Lekárnik, ktorý balík otváral, počul zasyčanie, doplnil Mörke s tým, že pôvodné indície síce ukazovali, že v balíku nebola rozbuška, medzičasom ho však znova analyzovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona