AKTUALIZOVANÉ Polícia nepredpokladá, že vianočný trh v Postupime mal byť terčom útoku

NETKY.SK • 2 December 2017, 06:00 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Polícia nepredpokladá, že vianočný trh v Postupime mal byť terčom útoku

POSTUPIM - Nález podozrivého balíka, ktorý spôsobil v piatok bombový poplach v centre nemeckého mesta Postupim, pravdepodobne neznamená, že miestny vianočný trh mal byť terčom teroristického útoku. Vyplýva to zo sobotňajšieho vyjadrenia polície na sieti Twitter, ktoré citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Podľa doterajších zistení považujú naši vyšetrovatelia skôr za nepravdepodobné, že by bol terčom vianočný trh," uviedla polícia. Nemenovaný hovorca podľa DPA doplnil, že vyšetrovanie prebieha naďalej "všetkými smermi", podrobnosti však nie je možné zverejniť z taktických dôvodov.

 

Vianočné trhy v metropole nemeckej spolkovej krajiny Brandenbursko medzitým v sobotu opätovne otvorili po dodatočnom sprísnení bezpečnostných opatrení v podobe zvýšeného počtu policajných hliadok. Samotné okolie miesta nálezu sprístupnili verejnosti ešte v priebehu noci na sobotu.

 

Polícia tiež v sobotu oznámila, že sa pokúsi zrekonštruovať uvedený balík, ktorý privolaní experti zneškodnili pomocou vodného lúča. Predpokladá sa, že vyhodnocovanie zvyškov kriminalistami potrvá niekoľko dní. Podľa piatkového vyhlásenia krajinského ministra vnútra Karla-Heinza Schrötera a polície sa v balíku doručenom lekárni pri vianočnom trhu v centre Postupime nachádzala plechovka s niekoľkými stovkami klincov, petardami, neznámym práškom a batériami. Nebola však nájdená žiadna rozbuška a nie je tak jasné, či išlo o funkčné výbušné zariadenie. Prípad vyšetruje približne 25-členná skupina kriminalistov, ktorí sa snažia vypátrať odosielateľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona