Bombový poplach sa skončil už aj pre zamestnancov Najvyšieho súdu

NETKY.SK • 16 September 2010, 11:59 • 2 min
Bombový poplach sa skončil už aj pre zamestnancov Najvyšieho súdu

Bombový poplach sa skončil už aj pre zamestnancov Najvyšieho súdu

slovakia

left justify in out

img

Bombový poplach sa dnes skončil, podobne ako v budove Generálnej prokuratúry SR (GP SR), už aj na Najvyššom súde (NS SR) a Ministerstve spravodlivosti SR (MS SR) približne o 12.00. Všetci zamestnanci spoločnej budovy sa môžu vrátiť na svoje pracoviská. TASR o tom dnes informoval hovorca MS SR Peter Bubla a hovorca NS SR Michal Jurči.
      Podľa slov Jurčiho na NS dnes boli naplánované dve pojednávania, z toho jedno trestné. Nešlo však o pojednávania v žiadnej známej veľkej kauze, či už ekonomického charakteru, alebo z prostredia organizovaného zločinu. Rádovo sa evakuácia dotkla stoviek zamestnancov oboch inštitúcií.
      Neznáma žena dnes ráno telefonicky oznámila uloženie bomby v spoločnej budove NS SR a MS SR. Všetci zamestnanci oboch inštitúcií následne opustili budovu, ktorú kontrolovala polícia. Podľa svedkov bolo v lokalite množstvo príslušníkov polície a budova bola ohradená policajnými páskami.
      Podobne anonym v približne rovnakom čase nahlásil aj bombu v budove GP SR. V budove sa bomba napokon nenašla, potvrdila TASR hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.
      Na Generálnu prokuratúru SR dnes po 9.00 h. oznámil anonym, že v budove sa nachádza bomba. "Príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava I cca 120 zamestnancov GP SR evakuovali. Po prehľadaní budovy policajný pes žiadnu bombu nenašiel," uviedla Tökölyová. Zamestnancom GP SR policajné zložky umožnili návrat do budovy po 11.15 hod. Nikomu zo zamestnancov, policajných príslušníkov ani okoloidúcich sa nič nestalo.
      Ako TASR potvrdil bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár, polícia začala v týchto prípadoch trestné stíhanie vo veci šírenia poplašnej správy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies