Bombový poplach ochromil trajektovú dopravu v Baltskom mori

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 18:25 • 2 min
Bombový poplach ochromil trajektovú dopravu v Baltskom mori

KODAŇ - Bombový poplach ochromil dnes na niekoľko hodín trajektovú dopravu medzi Nemeckom a Dánskom, respektíve Dánskom a Švédskom.

slovakia

left justify in out

Prevádzku trajektov pozastavili na trase Puttgarden-Rödby, ako aj Rostock-Gedser. To isté platilo o trajektovej doprave medzi dánskym Helsingorom a juhošvédskym Helsingborgom, uviedla pre tlačovú agentúru DPA hovorkyňa spoločnosti Scandlines Anette Ustrupová Svendsenová.

Bombou na palube nemenovaného plavidla telefonicky pohrozil anonym práve prevádzkovateľovi trajektov - spoločnosti Scandlines.

Polícia zo severonemeckého Lübecku hovorila o hrozbe na dánskej strane štátnej hranice.

Podľa rovnakého zdroja oba trajekty kotviace v čase hrozby v nemeckom Puttgardene boli už prázdne. Podobne ako ďalšie plavidlá ich preskúmali pyrotechnici za pomoci špeciálne cvičených psov.

Jeden z trajektov sa v čase poplachu nachádzal v Rostocku, kde prebehla takisto nevyhnutná kontrola; ďalší bol na mori v sprievode policajného plavidla.

Dánska polícia pre DPA uviedla, že pasažierov z trajektov v Rödby a Gedseri preventívne evakuovali, a to na základe podnetu, z ktorého vyplynula nutnosť prehľadať obe plavidlá.

Ako vyplýva z aktualizovaných informácií Severonemeckého rozhlasu (NDR) s odvolaním sa na webovú stránku spomínanej spoločnosti, trajektovú dopravu v regióne popoludní opäť obnovili v plnom rozsahu. Pri kontrolách sa nenašlo nič podozrivého.

Polícia však pokračuje vo vyšetrovaní prípadu v prístavoch.

Spomínané udalosti narušili plynulosť kamiónovej dopravy. Polícia upozornila vodičov kamiónov, aby rátali s ťažkosťami pri využití komunikácie A1 v smere na Puttgarden na nemeckom ostrove Fehmarn v Baltskom mori, pretože parkoviská na tejto trase sú takmer úplne zaplnené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona