Bombový poplach na letisku vo Varšave: Volal opitý muž z oslavy

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 08:01 • 2 min
Bombový poplach na letisku vo Varšave: Volal opitý muž z oslavy

VARŠAVA - Muža, ktorého anonymný telefonát vyvolal v noci na Veľkonočný pondelok planý bombový poplach na medzinárodnom letisku Modlin pri Varšave, dnes obvinili. V prípade potvrdenia viny súdom mu hrozí až osemročný trest väzenia.

slovakia

left justify in out

Príslušná prokuratúra začala vyšetrovanie kauzy pre podozrenie zo všeobecného ohrozenia.

 

Letisko, ktoré slúži predovšetkým na odbavovanie letov nízkorozpočtových spoločností, evakuovali a štyri stroje, ktoré sa k nemu blížili, odklonili na hlavné varšavské medzinárodné letisko, nesúce meno skladateľa Fryderyka Chopina. Evakuácia sa dotkla asi 800 ľudí.

 

Kriminalisti identifikovali číslo mobilného telefónu, z ktorého volal anonym a na zistenej adrese zadržali 21 účastníkov narodeninovej oslavy. V pondelok ich všetkých vypočuli a 20 z nich prepustili na slobodu.

 

V cele predbežného zadržania zostal podľa informácií obvodnej prokuratúry iba 28-ročný muž, ktorého zodpovednosť vyplýva z výpovedí ostatných účastníkov oslavy. Polícia ho na mieste našla spať, v jeho krvi namerali dve promile alkoholu.

 

Muž odmietol vypovedať a k činu sa nepriznal.

 

Vzhľadom na odmietnutie spolupráce a hrozbu vysokého nepodmienečného trestu prokuratúra navrhla uvalenie trojmesačnej väzby na obvineného, ktorú však musí schváliť ešte príslušný súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies