Bombové útoky v strednom a južnom Iraku: Zomrelo 57 ľudí

NETKY.SK • 6 Október 2015, 06:57 • 2 min
Bombové útoky v strednom a južnom Iraku: Zomrelo 57 ľudí

BAGDAD - Na najmenej 57 mŕtvych stúpol počet obetí útokov s autami naloženými výbušninou, ku ktorým došlo v pondelok v strednom a južnom Iraku. Informovala o tom agentúra Reuters odvolaním sa na zdroje z prostredia tamojšej polície a záchrannej služby.

slovakia

left justify in out

K jednému z útokov došlo neďaleko preplneného trhoviska v meste Chális, zhruba 80 kilometrov severovýchodne od metropoly Bagdad. Pri incidente zomrelo podľa polície 35 ľudí. "Vodič požiadal policajtov, aby mu dovolili zaparkovať auto s tým, že si ide kúpiť lieky do neďalekej lekárne, a päť minút po tom vybuchla bomba, ktorá spôsobila veľké škody," povedal predstaviteľ polície.

 

Druhý útok sa stal rovnako v blízkosti trhoviska v meste Zubajr, približne 15 kilometrov od irackej metropoly ropného priemyslu Basra. Pri incidente zomrelo 10 ľudí.

 

Ďalšia nálož umiestnená v aute vybuchla na bagdadskom severovýchodnom predmestí Husajníja. Pri tomto incidente zahynulo podľa polície a zdravotníkov 12 ľudí.

 

K zodpovednosti za viacero bombových a samovražedných útokov v Iraku sa v minulosti prihlásilo extrémistické hnutie Islamský štát (IS).

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona