Bombové útoky neprežilo najmenej 29 ľudí

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 08:33 • 2 min
Bombové útoky neprežilo najmenej 29 ľudí

BAGDAD - Najmenej 29 mŕtvych a 70 zranených si v stredu vyžiadali bombové útoky v Iraku, ktoré otriasli viacerými mestami vrátane Bagdadu.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojších oficiálnych zdrojov hlásili počas dňa výbuchy zo šiestich bagdadských štvrtí obývaných prevažne šiitskými moslimami. Predstavitelia bezpečnostných síl, ktorých citovala štátna televízia, tiež informovali o zneškodnení štyroch náloží v automobiloch na území hlavného mesta. V uliciach Bagdadu zahynulo celkovo najmenej 16 ľudí a ďalších 47 utrpelo zranenia, najkrvavejší zo stredajších útokov sa však odohral v Kirkúku, kde bomba uložená v aute zabila osem ľudí a rovnaký počet zranila. Terčom jedného z ďalších bombových útokov bola taktiež kolóna miestneho policajného náčelníka. Podobné incidenty hlásili aj z mesta at-Tármíja ležiaceho severne od Bagdadu a Mósulu na severe Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies